Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про відродження личинок колорадського жука. Про шкідливі організми буряків

Актуальне
23.05.2024

Про відродження личинок

колорадського жука

 

Звертаємо увагу на те, що на території  області (Рогатинська ТГ) в посадках картоплі розпочалося відродження личинок колорадського жука.

Залежно від строків висадки бульб, личинки виявляються наразі на ранніх сортах картоплі.

Для недопущення масового пошкодження рослин картоплі,  рекомендуємо обстежити посадки картоплі  та при наявності личинок І-ІІ віку (чисельність 10-20 екземпляр на рослину, за 8-10% заселених рослин) провести  захист посадок  картоплі,  застосовуючи біологічні та хімічні препарати  рекомендовані до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні».

Для профілактики резистентності фітофагів проводять почергові обробки одним із інсектицидів з різними діючими речовинами.

При роботі з пестицидами необхідно дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

 

Про шкідливі

організми буряків

 

За умов теплої та сухої погоди на сходах буряків спостерігається заселення рослин буряковою листковою попелицею та буряковою блішкою.

Рекомендуємо проводити постійний фітосанітарний моніторинг посівів буряків, а за умов сухої погоди, при перевищенні ЕПШ (заселенні попелицею 5% рослин, 3-7 екз/м.кв блішок 0,7-1,2 жуки/м.кв), необхідно провести обприскування посівів, із застосуванням препаратів, які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Різкі коливання температур повітря та опадів, сприятимуть утворенню ґрунтової кірки та ураження рослин коренеїдом.

Основним заходом для  зменшення ураження рослин і розвитку хвороби є проведення кількаразових розпушувань міжрядь, підживлення посівів добривами.

Увага!!! При роботі з пестицидами необхідно суворо дотримуватись регламентів застосування препаратів, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.

 

 

 

Начальник управління                                        І.М. Андрусишин

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше