Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Попри тенденцію до зниження захворюваності на COVID-19, не забуваймо про вакцинацію

Новина
22.02.2022

Людмила Сірко зауважила, що за останню добу на коронавірусну хворобу захворіли 164 прикарпатці, з них 21 дитина. Госпіталізовано 26 осіб та 29 виписано із стаціонарних відділень. На стаціонарному лікуванні перебуває 1206 осіб, за останню добу госпіталізовано троє дітей. Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 29 закладів охорони здоров’я, де розгорнуто 4466 ліжка. У відділеннях реанімації знаходиться 97 пацієнтів, з них 25 - підключені до апаратів ШВЛ. Із 604 закладів загальної середньої освіти 602 працюють у звичайному режимі, 2 – на дистанційному.

Ігор Дмитренко зазначив, що зменшуються показники захворюваності прикарпатців на COVID-19, однак, у реанімаційних відділеннях щоденно в середньому помирає 10  важких пацієнтів на  COVID-19, які в більшості  не вакциновані. «Вакцинація – це є єдиний метод вберегти життя людей від цієї небезпечної хвороби. Отримавши щеплення від СOVID-19,  можна уникнути цієї недуги, важких ускладнень від неї або перехворіти цією хворобою з легким перебігом. Саме вакцинація підсилює імунітет людини та збереже здоров’я прикарпатців», - наголосив посадовець.

Микола Стовбан розповів, що станом на сьогодні в області проводяться щеплення проти захворюваності на  COVID-19, першою дозою вакциновано 33,3% прикарпатців, повний курс вакцинації - 31%. Наголошувалося  і на важливості бустерної дози вакцини.

Важливо зазначити, що на Прикарпатті працює 121 пункт щеплення, тридцять три мобільні бригади та дев’ять  центрів вакцинації населення.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше