Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Вивчаю – не чекаю»: презентовано мобільний застосунок, який допоможе учням 1-4 класів вивчати математику за українською програмою

Новина
27.09.2022

Застосунок створено у відповідь на освітні виклики воєнного часу. Він допоможе українським учням початкової школи вивчати математику за українською навчальною програмою у будь-якій точці світу.

«З початку повномасштабної війни в Україні було пошкоджено понад 2248 закладів освіти і майже 287 зруйновано. Оскільки мільйони дітей переміщені як в Україні, так і за її межами, нам потрібно було доступне, успішне, технологічне рішення, яке ми могли б передати для використання нашим вчителям і батькам, де б вони не знаходились. Застосунок "Вивчаю – не чекаю" якраз орієнтований на таку задачу і, я впевнений, впорається із нею», – наголосив перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Так, сьогодні зберігається потреба у освітніх діджитал-інструментах для школярів 1-4 класів, оскільки дистанційне навчання є поширеним через війну в Україні. Крім того, багато дітей початкової школи опинилися за межами України. За даними МОН, цьогоріч навчальний рік за кордоном розпочали майже пів мільйона школярів, з-поміж яких – і учні 1-4 класів.

«Якісна освіта має бути доступною для всіх українських дітей. Застосунок, який ми презентуємо сьогодні, дозволяє дітям залишатися в українському освітньому контексті в будь-якій точці світу. Ми, ГС “Освіторія”, з радістю долучились до цього проекту як партнери, а також запросили кращих вчителів України для розроблення уроків. В цій синергії прямо зараз створюється надзвичайно важливий продукт для безперервного навчання дітей. Я переконана, завдяки застосунку “Вивчаю – не чекаю” математика та читання стануть улюбленими предметами українських школярів», – зазначила голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

Ключова перевага «Вивчаю – не чекаю» – універсальність. Застосунок підходить для навчання як офлайн у школі, так і онлайн у будь-якій точці світу. Його також можна використовувати для домашнього навчання. Вчителі можуть використовувати його в різний спосіб – для роботи в класі, домашніх завдань, тестів.

У застосунку дитина вчиться, переглядаючи освітні відеоуроки, розроблені за підходами мікронавчання, та граючи в навчальні інтерактивні мініігри, які допомагають закріпити матеріал.

«Вивчаю – не чекаю» розроблено на основі методології партнерів – War Child Holland, які спеціалізуються на створенні освітніх продуктів для дітей у країнах, де відбуваються війни або збройні конфлікти. Свій застосунок Can’t Wait to Learn, у якому реалізовано цю методологію, організація використовує вже 10 років у тих країнах світу, які страждають від війни, зокрема в Лівані, Йорданії та Судані.

«Результат нашої співпраці – застосунок ”Вивчаю – не чекаю” – змінює правила гри для освіти в надзвичайних ситуаціях. Обмеження, які накладають конфлікти на викладання та навчання, численні та різноманітні, але ця нова можливість розширити охоплення методології Can't Wait to Learn не лише відкриє двері для неї в Україні, але й створить абсолютно нові виміри, за допомогою яких ми зможемо надати дітям фундаментальне право на навчання», – зауважив генеральний директор War Child Holland Рамін Шахзамані.

Ще одна важлива перевага застосунку – його адаптація для України. Для цього ГС «Освіторія» залучила до роботи над навчальним контентом найкращих українських учителів та методистів. Як результат – усі відео та мініігри відповідають українській навчальній програмі. У роботі над застосунком брали участь і українські діти – саме вони на стадії розробки завдань визначали, як саме їм було б цікаво та весело навчатись.

Застосунок для вивчення математики доступний для завантаження на iOS та Android. Водночас окремий додаток для вивчення української мови з’явиться в доступі до кінця року.

Більше інформації про застосунок, а також відповіді на поширені запитання можна знайти на сайті primary.org.ua

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше