Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Світлана Онищук: Війна закінчиться і ми обов’язково переможемо

Новина
25.03.2022

24 лютого назавжди увійде в українську та світову історію як день початку повномасштабного, цинічного та підступного вторгнення російських загарбницьких військ на нашу землю. Цього ж дня були завдані ракетні удари із повітря, зокрема й по території нашого аеропорту, який було зруйновано повністю.

Про це сьогодні у коментарі польській журналістці Кароліні Баца-Погожевській розповіла голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

«З перших днів війни ми стали тилом для наших захисників, для мирних жителів, які у пошуках безпечного місця проживання, змушені були покинути свої домівки, для мільйонів людей, які опинилися на межі гуманітарної кризи, - зазначила керівниця області. – Перед нами постала нова реальність, яка вимагала скоординованих дій, чітких та оперативних рішень, щоб забезпечити мир на Прикарпатті та надати допомогу усіх, хто її потребує».

Керівниця області розповіла, що наразі Прикарпаття вже прихистило понад 92 тисячі людей. Задля дієвої допомоги вимушеним переселенцям в області створено координаційний центр, який у цілодобовому режимі надає підтримку потребуючим. Окрім того, Урядом прийнято ряд рішень про надання фінансової підтримки людям, які через бойові дії вимушені покинути свої домівки. Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі дві тисячі гривень. Також три тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну переїхала у більш безпечні регіони.

Слід також додати, що вступає в дію програма працевлаштування усіх переселенців. Розпочинаються виплати тим роботодавцям, які беруть на роботу переселенців із постраждалих регіонів. 6500 гривень за кожного працевлаштованого. Ці кошти роботодавці будуть витрачати на оплату праці таких працівників.

Під час розмови йшлося і про розвиток економіки регіону, надання підтримки підприємствам, які виявили намір працювати в області, проведення посівної кампанії на Прикарпатті, зокрема, намірів збільшити посівні площі.

«Упродовж останніх років ми активно будували об’єкти соціальної інфраструктури, відновлювали дорожні артерії, – підкреслила Світлана Онищук. – На жаль, через бойові дії уже зруйновано сотні шкіл, садочків, закладів культурної сфери. Але війна закінчиться і ми переможемо, та обов’язково все відбудуємо!».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше