Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Вакцинуйтеся! Адже тільки так можна побороти коронавірусну епідемію»

Новина
10.02.2022

Ковід на Прикарпатті не відступає і за минулу добу кількість захворілих знову зросла та становить 1441 випадок. Цю недугу також зареєстровано у 148 дітей та семи медичних працівників. Про це на щоденному брифінгу розповіла заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко. За її словами, госпіталізовано 141 дорослих та 24 дітей. Нажаль, за минулу добу померло 20 осіб, а у лютому ця цифра складає 103. Всього від початку пандемії зареєстровано 174 700 випадків захворювання на COVID-19.

Такі цифри вказують на те, що критично важливо отримати щеплення від COVID-19, щоби уберегтися від можливих ускладнень та забезпечити легкий перебіг захворювання. Це важливо для вікової групи 60+ та дитячого населення, оскільки штам, який зараз циркулює в області, є набагато заразніший. На цьому наголошували учасники брифінгу – регіональний координатор з питань вакцинації Микола Стовбан і проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Івано-Франківського медичного університету Тарас Кобрин.

Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 в області надають 28 закладів, у яких розгорнуто 3582 ліжка. В обласній клінічній лікарні та міській дитячій лікарні додатково розгорнуто 120 і 80 ліжок. 57,6% ліжкового фонду зайнято хворими. На стаціонарному лікуванні перебувають 2063 пацієнти, з них 136 - у відділеннях реанімації, а 42 - підключені до апаратів ШВЛ.

Для госпіталізації дітей з COVID-19 розгорнуто 309 ліжок, з них 175 або 56,6% зайнято пацієнтами.

Загалом в області першою дозою провакциновано 32,8% населення області, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 30,3%.

«Аналіз свідчить, що майже 34 тисячі осіб, пройшовши перший етап, не отримали другу дозу щеплення. Вчергове закликаємо наших громадян проявляти свідомість та вакцинуватися. Інформацію про доступні вакцини, графіки роботи пунктів та центрів вакцинації, роботу мобільних бригад можна отримати на сайті обласної, районних державних адміністрацій, департаменту охорони здоров’я ОДА та сайтах територіальних громад. Приходьте, вакцинуйтеся, адже тільки так можна побороти хворобу», – наголосила Людмила Сірко.

Також на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко ознайомив із Програмою медичних гарантій у 2022 році, її пріоритетними напрямками та коштами, які виділяє держава для забезпечення надання якісних медичних послуг жителям краю.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше