Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Що робити, якщо ви отримали сигнал «Увага всім!»

Новина
09.03.2022

Для привернення уваги перед доведенням інформації до населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації передається попереджувальний сигнал «УВАГА ВСІМ!». Це уривчасте звучання електросирен, вуличних гучномовців, часті гудки транспорту. Тривалість звучання попереджувального сигналу становить три - п'ять хвилин.

Після попереджувального сигналу здійснюється трансляція телерадіомережами повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації із супроводженням інформації жестовою мовою та/або субтитруванням.

Також для передачі сигналів та повідомлень використовуються встановлені на транспортних засобах сигнально-гучномовні пристрої (Нацполіції, газової служби). Повідомлення тривають не менше п'яти хвилин, при потребі вони повторюються через кожні 10-15 хвилин.

Органи управління цивільного захисту зобов’язані надавати населенню через засоби масової інформації оперативну та достовірну інформацію, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

ДІЇ ЗА ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНИМ СИГНАЛОМ «УВАГА ВСІМ!»

1. Увімкнути радіо, радіотрансляційні і телевізійні приймачі, для прослуховування термінових повідомлень.

2. Уникайте паніки. Уважно прослухати звернення органів управління цивільного захисту до населення і виконати рекомендації, що пропонуються.

3. За можливості сповістіть родичів, сусідів та знайомих.

Повідомлення буде містити наступну інформацію:

  • місце і час виникнення НС;
  • територія яка потрапляє в осередки, або зони ураження;
  • розміри та масштаби НС;
  • порядок дій при НС;
  • час початку та тривалість дій уражаючих факторів;
  • інша інформація.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше