Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обстеження та підготовка укриттів у Калуському районі для дітей, учнів і персоналу з метою безпечного проходження навчально-виховного процесу в умовах воєнних дій

Новина
28.06.2022

Впродовж 21 – 24 червня фахівцями Калуського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взято участь у роботі комісій по обстеженню будівель закладів освіти в територіальних громадах району, зокрема щодо перевірки питань дотримання санітарних умов з попередження епідемічних ускладнень серед осіб, які будуть використовувати такі укриття. Обстежено 30 укриттів на випадок «повітряної тривоги», з них 10 мають значні недоліки, а саме: відсутні системи вентиляції, водопостачання, каналізації, санвузли або ж не організовані умови для дотримання особистої гігієни, відсутній зв’язок. Приміщення потребують ремонту: на стінах та стелі відсутнє або відлущується оздоблення, на підлозі вибоїни. Вхідні дерев’яні двері потребують заміни на металеві. Укриття не забезпечені обладнанням (генератори), аптечками.

 За результатами обстежень спеціалістами Держпродспоживслужби оформлено акти санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта та акти оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як споруди подвійного призначення та найпростішого укриття; надали пропозиції органам місцевого самоврядування та керівникам закладів щодо покращення санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану внутрішніх приміщень, облаштування необхідних комунікацій, організації умов безпечного перебування та задоволення необхідних потреб (санвузли, наявність води) в укриттях під час «повітряної тривоги».

Обстеження та підготовка укриттів для дітей, учнів і персоналу є надважливою умовою безпечного проходження навчально-виховного процесу в умовах воєнних дій на території України. Адже збереження людського життя – це першочергове завдання.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше