Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Не спалюйте суху рослинність – звернення Івано-Франківської облдержадміністрації до мешканців та гостей Прикарпаття

Новина
23.03.2022

Час надзвичайно важкий і відповідальний!

І саме зараз рятувальники, які повинні бути готовими до пожежогасіння спричиненого загарбниками, берегти техніку, пальне та інше професійне обладнання, витрачають пальне, бо комусь заманулося спалити суху траву і створити пожежу.

Кому потрібні такі ризики? Для чого?

Один виїзд рятувальників на гасіння пожежі від спалювання сухої рослинності чи сухостою коштує нашій державі десятки, а то й сотні тисяч гривень, а збитки завдані пожежею часом і мільйони.

Обласна державна адміністрація звертається до жителів сіл і містечок області, гостей Прикарпаття з проханням не спалювати суху рослинність, не завдавати шкоди довкіллю, шанувати кожну копійку нашого бюджету для того, щоб використати кошти для нашої боротьби з ворогом.

Не спалюйте суху рослинність самі і не дозволяйте це робити іншим. Якщо ви побачили такі порушення – фіксуйте їх на мобільні телефони і направляйте в поліцію та Державну екологічну інспекцію Карпатського округу для притягнення винних до відповідальності.

Нагадуємо! За спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність! Минулого року у 18 разів зріс розмір штрафів за спалювання сухої трави. Так, за підпал, вчинений на будь-якій території, громадянин сплачує 3060 грн. А за підпал сухостою на території заповідного фонду штраф становить від 6120 до 30 600 грн.

3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так, у статті 113 Кримінального кодексу України «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Не допускайте випалювання сухої рослинності її залишків та сухостою.

Спільними діями переможемо ворога.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше