Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

18 жовтня Європейський День боротьби з торгівлею людьми

Актуальне
18.10.2019

Протидія торгівлі людьми є одним з основних напрямів діяльності ГО «Ла Страда-Україна», яка вперше на державному рівні порушила це питання.

Моніторинг виконання Україною міжнародних зобов’язань, аналіз відповідності національного законодавства у сфері протидії торгівлі людьми до міжнародних стандартів та розробка рекомендацій із вдосконалення політик і законодавства – все це є частиною діяльності в рамках проекту «Адвокація для покращення реагування держави та політики з протидії торгівлі людьми», який впроваджується «Ла Страда-Україна» за підтримки Міжнародної організації з міграції та Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії.

Важливою також є й робота із постраждалими. Вони можуть отримати від наших юристок та психологів/психологинь правову, соціальну, психологічну й інформаційну допомогу та підтримку. Ми здійснюємо правове консультування та супровід постраждалих від торгівлі людьми, моніторимо заклади, які надають допомогу тощо.

Національна "гаряча" лінія з протидії домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації за номерами 116 123 (з мобільних) або 0 800 500 335 (зі стаціонарних) консультує абонентів та абоненток, які потрапили у ситуацію торгівлі людьми або потребують інформації перед виїздом за кордон на роботу, навчання, одруження тощо. «Гаряча» лінія анонімна, конфіденційна та безкоштовна.

Ми не дарма говоримо про це саме сьогодні, адже 18 жовтня – це Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Цю дату започаткував Європейський Парламент 2007 року як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Торгівля людьми – це злочин та порушення прав людини. Для подолання цього явища необхідно докласти значні зусилля як держави,так громадських організацій, які працюють в сфері попередження торгівлі людьми. Робота цьому напрямку триває.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше