Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

COVID-сертифікат та Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Новина
27.09.2022
  • отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і профілактику та/або 
  • згенерувати COVID-сертифікат із QR-кодом.
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і профілактику – це паперовий документ, який засвідчує повний курс вакцинації від COVID-19 і який можна отримати у лікаря, що проводив щеплення, або у сімейного лікаря, після проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19. Документ підписується лікарем і засвідчується печаткою медичного закладу.
  • Цифровий COVID-сертифікат – це документ, який можна отримати у цифровому форматі у застосунку або на порталі “Дія”. 
  • Якщо у людини у Дії зник COVID-сертифікат через завершення його терміну придатності, вона може повторно надіслати запит на створення документа – і він знову з’явиться у застосунку. Це нові правила відображення цифрового документа в Дії.

Як отримати міжнародне свідоцтво вакцинації?

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна отримати в лікаря, що проводив вам щеплення, або у свого сімейного лікаря, після проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19 дводозною вакциною або на 14-й день після щеплення однодозною вакциною (наприклад Johnson & Johnson). 

Як отримати COVID-сертифікат із QR-кодом

  • При отриманні хоча б 1 дози будь-якої доступної дводозної вакцини від COVID-19, ви можете згенерувати “жовтий” COVID-сертифікат. 
  • При отриманні 2 доз вакцини – вам буде доступний “зелений” COVID-сертифікат як для внутрішнього користування на території України, так і для зовнішнього користування для виїзду за кордон.
  • Після отримання першої бустерної дози можна буде згенерувати новий COVID-сертифікат, в якому буде врахована ця доза вакцини.
  • Усі ці сертифікати зберігатимуться в «Дії» впродовж 1,5 року. Відтак сертифікат можна використовувати як документ, що підтверджує вакцинальний статус від COVID-19.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше