Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання голови Калуської РДА

Актуальне
23.08.2021

Шановні жителі Калуського району!

 

     Щиро вітаю вас з нагоди національних свят нашої державності – Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України!

     30 років тому відбулося відновлення державної незалежності України. Проголошення Незалежності – це логічне завершення українського державотворення у ХХ столітті. Під рідним знаменом Український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність.

     Відзначаючи 30-ту річницю ухвалення Акта проголошення незалежності України,  ми маємо пам’ятати про нашу тисячолітню історію і вшанувати всі  її попередні етапи. Від них сучасна Україна успадкувала традиції державності.

    За 30 років Незалежності Україна  пройшла складний шлях.  Ми знали і піднесення, і розчарування. Проте завжди  робили все від нас залежне для відродження України, бо розуміли, що ми є творцями держави і несемо відповідальність за її майбутнє перед наступними поколіннями. Сьогодні ми маємо вчитися на помилках попередників і пам’ятати, що наша національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності. Наша сила – в соборності, в здатності знаходити спільну мову і разом протистояти силам, які хочуть розсварити суспільство, посіяти недовіру та чвари й зрештою нас поневолити.

    Україна – цивілізована та миролюбива країна.  Але боротьба за незалежність триває й нині. Українці змушені захищати від агресії  територіальну цілісність та суверенітет своєї держави. Це боротьба не лише за людей і територію, а й за право бути собою, самим вирішувати, як жити і яке майбутнє обирати.

      Сильна та вільна українська держава, активне й відповідальне громадянське суспільство та потужні збройні сили – це те, що гарантує усім українцям гідне майбутнє.

     Найголовніший підсумок років незалежності очевидний для нас і всього світу: Україна як держава відбулася остаточно і безповоротно. У центрі Європи постала і утвердилася суверенна країна, з волелюбним народом, здатна  відстоювати свою свободу, гідність, захищати свій суверенітет і соборність. Ми з гордістю  заявляємо: Держава наша є! Держава наша буде!

     Я щиро вдячна всім, хто докладав і докладає зусиль для розбудови Української держави. Висловлюю вдячність нашим захисникам – учасникам операції Об'єднаних сил, антитерористичної операції за  відсіч  і стримування збройної агресії Російської Федерації.

     Сьогодні наше завдання – зробити все для процвітання України та утвердження її як європейської держави.

     Нехай свято  – День  незалежності України – додасть вам натхнення і професійних  досягнень на благо рідної України, дарує непохитну віру в кращий завтрашній день!

     Щастя, здоров’я і впевненості у власних силах, добробуту, миру та злагоди вам і вашим родинам.

    З великим святом – з Днем незалежності України! З днем народження тебе, Україно!

    Слава Україні!                   

Жанна Табанець, голова Калуської райдержадміністрації

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше