Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Збережемо першоцвіти разом!

Оголошення
27.02.2020

Щовесни на території України великих обсягів набуває торгівля ранньоквітучими весняними рослинами.
Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення.

Відповідно до ст.881 ч.2 КУпАП порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень із конфіскацією об'єктів рослинного світу.
Крім того, Згідно такс для обчислення розміру компенсації за шкоду, заподіяну незаконним збиранням або знищенням чи пошкодженням рослин, з числа видів занесених до Червоної книги України, порушникам доведеться сплатити заподіяну природі шкоду за кожну трав’янисту рослину:

  • підсніжники – від 49 до 62 гривень;
  • цибуля ведмежа (черемша) – 62 гривні;
  • шафрани, сон трава – від 37 до 62 гривень залежно від виду.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше