Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Навчальний візит в Німеччину

Новина
24.09.2019

Представниця Верхнянської сільської ради ОТГ  Петришин Наталія Михайлівна мала змогу взяти участь у навчальному візиті в Німеччину З 16 по 20 вересня 2019 року. Все це стало можливим завдяки проєкту «Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що реалізується партнерством «Кожній дитині» за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Дана навчальна поїздка була спрямована на ознайомлення з системою надання соціальних послуг Німеччини для різних категорій населення, з фокусом на послугах для вразливих сімей і дітей, системою інтеграції надання соціальних послуг та безпосередньо самого ринку соціальних послуг.

Протягом п’яти днів учасники мали змогу відвідати як великі міста так і зовсім маленькі (Берлін, Дрезден, Кельн, Сан Августін та Еркеленз). Це дало можливість більш ширше зрозуміти будову соціальної системи, законодавчі засади, устої та звичаю жителі залежно від територіальної приналежності. Адже основою побудови соціальної роботи в Німеччині є твердження про те, що дитина є центричною особою, шлюб та сім'я знаходяться під особливим захистом держави, освіта і виховання дитини є, одночасно, і правом, і обов' язком батьків.

Пріорітет в наданні соціальних послуг сім'ям мають саме недержавні організації (тобто, якщо однакову послугу може надати держава і недержавна організація, остання матиме перевагу). Завдання ж держави в цьому процессі - контроль якості та замовлення послуг.

Важливим є те, що кожна організація, яка надає соціальні послуги, може самостійно вибирати форми та методи роботи - є тільки певні законодавчи рамки та завдання.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше