Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У школах відновлюється навчальний процес, то ж прохання до батьків і педагогів роз’яснювати дітям правила поведінки під час епідемії COVID-19

Новина
07.02.2022

Сьогодні на щоденному брифінгу заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко розповіла про епідситуацію та стан вакцинальної кампанії на Прикарпатті.

Відновлюється навчальний процес у школах. Оскільки коронавірусну хворобу зареєстровано у 279 дітей і за останню добу госпіталізовано 10 дітей, вона звернулася до батьків і педагогів з проханням роз’яснювати дітям правила поведінки під час епідемії, а саме – як правильно мити руки, носити маски, дотримуватися дистанції. Наголошувалося, що дітям з 12 років рекомендовано вакцинуватися, адже це убереже їх від хвороби.

Також йшлося про те, що в області триває вакцинальна кампанія проти поліомієліту для діток від шести місяців до шести років. Це щеплення є обов’язковим і держава гарантує його безкоштовне проведення.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, за останню добу в області захворіло 779 осіб, госпіталізовано 95, померло двоє наших громадян.

Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 26 закладів, у яких розгорнуто 3382 ліжка. Відсоток зайнятих хворими ліжок складає 63,1%.

Станом на сьоме лютого на стаціонарному лікуванні перебувають 2133 пацієнти, з них 140 - у відділеннях реанімації, а 43 – підключені до апаратів ШВЛ.

Для госпіталізації дітей з COVID-19 в області розгорнуто 229 ліжок, з них 128 ліжок або 55,9% зайнято маленькими пацієнтами.

За словами посадовця до кінця місяця в область надійде десять генераторних кисневих станцій. Їх буде розподілено між лікувальними закладами для оперативного забезпечення киснем хворих громадян.

Також на Прикарпатті триває вакцинальна кампанія. В область надійшло 933270 доз вакцини, всі вакцини доступні і залишок станом на сьогодні складає 78 917 доз.

Загалом першою дозою про вакциновано 32,6% населення області, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 30,1% наших громадян.

«Від сьогодні підлітки з 14 років, які отримали повний курс щеплення, можуть скористатися тисячею гривень через картку єПідтримки. Урядом розширено перелік послуг, також і надалі вакциновані громадяни віком 60+ можуть придбати ліки в рамках державної підтримки. Тому закликаємо всіх – приходьте, вакцинуйтесь і бережіть себе та близьких», – наголосила Людмила Сірко.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше