Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сексуальне насильство

Новина
20.03.2023

Які це можуть бути дії:

зґвалтування;

тортури із заподіянням шкоди статевим органам;

каліцтво жіночих або чоловічих статевих органів;

примушування до зайняття проституцією;

примусова вагітність чи стерилізація;

умисне зараження венеричними захворюваннями.

Однак домагання, примусове оголення, погрози зґвалтуванням, примус до споглядання сексуального насильства щодо інших людей — також є сексуальним насильством, пов’язаним з конфліктом.

Цей злочин не має строку давності, повідомити про нього можна через місяці і навіть роки. Однак важливо зафіксували факт вчинення злочину для того, щоб притягнути винних до відповідальності, а також створити умови для отримання компенсації за завдану шкоду.

Люди, які зазнали сексуального насильства від окупантів, можуть отримати безоплатно послуги адвоката під час досудового розслідування та суду у цій справі. Для цього потрібно повідомити про злочин до поліції, а потім звернутися до системи безоплатної правової допомоги (БПД) для призначення адвоката, послуги якого будуть безоплатними.

Усну анонімну консультацію з цього питання можна отримати телефоном у нашому контакт-центрі:

Для дзвінків з України: 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні.

Для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка за тарифами вашого оператора).

Юристи на лінії пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00 (за Києвом). Щоб з’єднатися з оператором у голосовому меню натисніть 3.

Письмову консультацію можна отримати у телеграм https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»).

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше