Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Допомога цивільному населенню – як молодіжним центрам організувати роботу у воєнний час

Новина
10.05.2022
Міністерство молоді та спорту України, аналізуючи діяльність молодіжних центрів та молодіжних просторів з початку війни, виділило основні позиції, які варто враховувати під час організації їх діяльності.

Передусім міністерство рекомендує працівникам молодіжного центру та молодіжного простору проаналізувати ресурсну спроможність молодіжного центру (простору), яку можна переорієнтувати для допомоги цивільному населенню (площа приміщення, кількість працівників тощо), та безпекову ситуацію в регіоні.

Так, державна установа «Всеукраїнський молодіжний центр» підготувала рекомендації щодо роботи молодіжних центрів та просторів під час війни: http://surl.li/bwgoh

Рекомендації містять у собі поради щодо:

  • організації простору центру;
  • захисту відвідувачів;
  • захисту інформаційного простору;
  • роботи молодіжного центру під час війни;
  • робити молодіжного центру на тимчасово окупованій території.

Також для використання у роботі є корисними такі матеріали:

  • поради з надання першої психологічної допомоги людям, які пережили кризову подію - http://surl.li/bwgod
  • поради від експертів ЮНІСЕФ «Як підтримати дітей у стресових ситуаціях» - http://surl.li/bwgof

Прикладом якісної переорієнтації роботи молодіжних центрів та просторів під час дії правового режиму воєнного стану є організація роботи Співдія хабів на базі молодіжних центрів та просторів (станом на сьогодні 23) в рамках роботи платформи для допомоги цивільному населенню «Співдія».

СпівДія – платформа країни для об’єднання волонтерських та державних ініціатив для гуманітарної допомоги в час війни цивільному населенню, метою якої є забезпечення збору даних про всі наявні потреби та ресурси в країні, які допомагають цивільному населенню під час військової агресії Російської Федерації на території України, шляхом інтеграції різних стейкхолдерів до процесу збору та доставки гуманітарної допомоги безпосередньо до кінцевого споживача.

Важливим напрямом роботи молодіжних центів в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях є здійснення відповідних заходів захисту (тут посилання на Кодекс цивільного захисту України) відвідувачів молодіжного центра (простора). Із огляду на необхідність створення безпечного простору в молодіжних центрах та просторах молодіжні працівники таких установ повинні бути готові до здійснення заходів щодо захисту молоді, яка перебуває в молодіжному центрі (просторі), зокрема їх укриття у захисних спорудах цивільного захисту та евакуаційних заходів, а також неухильного дотримання алгоритму дій під час тривожної сирени.

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, молодіжні центри та молодіжні простори переорієнтували напрями своєї роботи та адаптували послуги, що ними надаються, на допомогу цивільному населенню, зокрема молоді: надання гуманітарної допомоги, послуг психологічної та юридичної підтримки, організації та підтримки шелтерів, надання послуг щодо роботи з дітьми.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше