Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Реалізаторів рослинної продукції Снятинщини закликали здійснювати лабораторний контроль овочів та фруктів на вміст нітратів

Актуальне
11.05.2023

     10 травня 2023 року спеціалісти Снятинського відділу Коломийського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно з фахівцями Снятинського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини провели моніторингове відвідування агропромислового ринку в місті Снятині.

     Під час моніторингу проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу із реалізаторами рослинної продукції, зокрема щодо необхідності проведення лабораторних досліджень овочевої продукції з метою унеможливлення потрапляння до споживачів овочів із перевищеним вмістом нітратів.

     Усім продавцям було роздано інформаційні листівки щодо правил реалізації рослинної продукції на агропродовольчих ринках.

 

     Нагадуємо споживачам: купуючи ранні овочі та фрукти, слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони можуть нести. Адже продукція, що вирощується в умовах закритого ґрунту, може накопичувати  надлишкову кількість нітратів.

     Повністю убезпечити свій організм від вживання нітратів споживач не зможе, бо вони є майже у всіх овочах, фруктах та зелені. Проте вони небезпечні у надмірних кількостях.

     І лише шляхом проведення лабораторних досліджень рослинної продукції  можна визначити вміст у ній нітратів чи залишків пестицидів

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше