Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага – незабаром початок голосування за проекти Бюджету участі

Оголошення
27.04.2020

Бюджет участі, або громадський бюджет дозволяє кожному мешканцю громади долучитися до розподілу бюджетних коштів з метою поліпшення життя громади. Як це працює? У кожного мешканця громади є можливість подати власні проекти  і, заручившись підтримкою та голосами мешканців громади, втілити яскраві ідеї в життя.


            З 1 по 30 травня триватиме голосування за проекти, подані на громадський бюджет Верхнянської ОТГ. Саме від його результатів залежить, які проекти отримають фінансування та будуть реалізовані.

У голосуванні братимуть участь  17  проектів. 

Для перегляду проектів  кожен мешканець громади може увійти в систему «Громадський проект», перейшовши за посиланням https://verhnyanskaotg.pb.org.ua/projects   з персонального комп’ютера чи мобільного телефону.
             Кожен мешканець громади  має право проголосувати лише за один проект. У підсумку голосування 8 проектів, які набрали найбільшу кількість голосів та бюджет яких не виходитиме за межі виділених коштів (25 000 грн/1 проект), будуть реалізовані до кінця 2020 року. Оголошення переможців – до 15 червня.

 

           

Найпоширеніші запитання щодо голосування:

 

  1. Хто може голосувати за проекти Бюджету участі?

Проголосувати за один з проектів можуть дієздатні громадяни України, яким на момент голосування виповнилось 18 років, що зареєстровані та проживають на території Верхнянської ОТГ. Голосування за інших осіб не дозволяється!


  1. Як можна проголосувати за проект?

Голосування за проекти здійснюється тільки через електронний сервіс «Громадський проект». 

А) Найбільш швидкий та зручний спосіб: через Інтернет-банкінг. Ідентифікація особи, яка голосує, здійснюється за допомогою системи Bank ID та електронного цифрового підпису. Обравши опцію "голосувати з BankID", користувач надає системі доступ до потрібних даних. 

Цим способом можуть скористатися лише мешканці, які зареєстровані та проживають на території  Верхнянської ОТГ, які користуються інтернет-банкінгом. Голосування через сайт https://verhnyanskaotg.pb.org.ua/. У верхньому правому куті натискаєте блакитну кнопку "Вхід". Після чого натискаєте Вхід через BankID, вибираєте з переліку який саме банк чи через IDcard (паспорт).

Також система BankID дозволяє проголосувати з електронним цифровим підписом.    

Електронний цифровий підпис можна отримати в Акредитованих центрах сертифікації ключів (АЦСК), приміром, АЦСК Державної фіскальної служби (АЦСК ІДД ДФС)АЦСК органів юстиції УкраїниАЦСК УкрзалізниціАЦСК ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»АЦСК Державної прикордонної служби України, або АЦСК інших банків. 

 

Важлива інформація: при авторизації через систему Bank ID система не передає жодної банківської та платіжної інформації, не знімає кошти з рахунків та не показує Ваш баланс (система тільки ідентифікує вашу особу, тобто що ВИ – це Ви). Ця система є безпечною та має відповідні сертифікати безпеки.

 

Б) Реєстрація на сайті https://verhnyanskaotg.pb.org.ua/ через електронну пошту та копію паспорту

У верхньому правому куті натискаєте блакитну кнопку "Вхід". Обираєте кнопку Реєстрація. Далі необхідно ввести прізвище, ім'я та по-батькові за паспортом, серію та номер паспорта, діючий e-mail та справжній номер мобільного телефону. У полі "Адреса реєстрації" вказуєте офіційну адресу реєстрації за паспортом (спочатку вводите назву населеного пункту, з переліку який появився, в самому низу шукаєте своє село, щоб в Івано-Франківській області та вибираєте його), далі де квартира реєстрації, вводите назву вулиці та номер будинку. У полі "Адреса проживання" вказуєте фактичну адресу проживання, якщо вона співпадає з адресою реєстрації, просто ставите відмітку.  Після чого вписуєте свою дату народження та стать, завантажуєте скан-копію першої сторінки та сторінки з припискою паспортуОбов’язково ставимо галочку біля Згоден з умовами участі та даю згоду на обробку персональних даних. Після чого створюєте пароль (мінімум 5 символів) та нажимаєте кнопку ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ внизу сторінки.

Після цього натискаєте кнопку "Переглянути проекти" та обираєте проект, який бажаєте підтримати.

 

Важлива інформація: в систему не потрібно завантажувати копії інших сторінок паспорту. У разі, якщо під час реєстрації буде надана недостовірна інформація, ваш голос буде відхилений.

 

 

Не зволікай! Реєструйся, обирай проект який найбільш до вподоби та віддай свій голос.

Більше голосів – більше шансів на виграш та втілення в життя задуманої ідеї!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше