Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Частка Івано-Франківщини у загальнодержавному експорті товарів

Актуальне
27.05.2024

Головне управління статистики інформує. У I кварталі 2024 року обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Івано-Франківської області становили 127,3 млн.дол. США або 81,2% у порівнянні з січнем-березнем 2023 року.

Частка Івано-Франківщини у загальнодержавному експорті товарів склала 1,3% і за цим показником область посіла 21 місце серед регіонів країни, що на рівні відповідного періоду попереднього року. Питома вага товарних груп, які складають основу експорту області, в загальнодержавних обсягах склала: машин, обладнання та механізмів – 9% (у І кварталі 2023 року – 5,7%), деревини і виробів з деревини – 7,2% (6,8%), мінеральних продуктів – 1,7% (1,9%), продуктів рослинного походження –  1% (0,9%). 

За окремими товарами внесок області був досить значним. Зокрема, суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності нашого краю у І кварталі 2024 року, було експортовано майже 40% загальнодержавних обсягів  солі, сірки, земель та каміння, по 12% – міді та виробів з неї, електричних машин, а також мила і поверхнево-активних органічних речовин, 9,3% – іграшок, 7,4% інших готових текстильних виробів, 7,2% – деревини і виробів з деревини, 5,9% – реакторів ядерних, котлів та машин.

 

 

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2024

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше