Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Мінцифри: Подати заявку про пошкоджене майно під час війни відтепер можна в застосунку Дія

Новина
31.03.2022

24 лютого Російська Федерація напала на Україну, залишивши сотні тисяч громадян без домівок у Харкові, Маріуполі, Чернігові, Бучі та інших містах країни.

Держава робить все для того, щоб відбудувати кожен дім. Тому цей процес починається вже зараз — зі збору інформації та фіксації збитків. Відсьогодні цю інформацію можна подати в застосунку Дія.

Подати заяву можуть українці, у яких було пошкоджено:

  • Приватні будинки (садибні, дачні та садові)
  • Квартири
  • Інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку)

Що треба зробити в застосунку:

  • Заповніть форму. Для цього знадобиться така інформація:
  • ПІБ;
  • РНОКПП;
  • Контактні дані (телефон та адреса електронної пошти);
  • Інформація про об’єкт, що було пошкоджено.

Якщо інформація про об’єкт зберігається в Державному реєстрі речових прав (ДРРП), вона підтягнеться автоматично. У разі відсутності інформації про об’єкт в ДРРП ви матимете змогу внести інформацію в ручному режимі. Після заповнення форми та її реєстрації ви зможете завантажити заяву у форматі PDF або отримати її на електронну пошту. Заяву також можна буде подати на порталі Дія за тією ж схемою та фізично в ЦНАП із середини квітня. Для останнього вам знадобиться лише паспорт та РНОКПП.

Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені Урядом найближчим часом.

Послуга реалізовується Мінцифри за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Офісу ефективного регулювання BRDO.

 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше