Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чужих дітей не буває: у Калуському районі відбулися заходи, присвячені Дню усиновлення

Новина
03.10.2022

Держава всебічно підтримує дітей, які з різних причин втратили батьківську турботу. Кожній сім’ї, яка усиновила дитину, держава гарантує низку соціальних гарантій.

Варто зазначити, що реалізація права дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні можлива завдяки її влаштуванню до сімейних форм виховання: усиновлення, під опіку, піклування, в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
Цими днями у Калуському районі відбулися заходи, присвячені Дню усиновлення.

Зокрема, за участю працівників служби у справах дітей Вигодської селищної ради, завідувача сектору №2 (м. Долина) служби у справах дітей райдержадміністрації  спільно з поліцейським офіцером громади проведено  засідання круглого столу «Родина, що зігріє дитяче серце».

29 вересня працівники сектору з питань сімейних форм виховання дітей та запобігання дитячій бездоглядності №1 (Рожнятів) служби у справах дітей  Калуської райдержадміністрації в рамках відзначення Дня усиновлення, провели виїзний семінар у Перегінській громаді на тему «Кожне життя - надія, кожній дитині – родину». В семінарі взяли участь представники служби у справах дітей Перегінської та Дубівської територіальних громад. На семінарі обговорили новації законодавства, що стосується порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства і держави…

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше