Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

UA Media Support Center: запустили чат-бот, який допомагатиме журналістам у висвітленні війни

Новина
04.04.2022

Чат-бот діє у трьох месенджерах: TelegramViber і Facebook Messenger. Крім корисної інформації в чаті також є можливість зв’язатися з оператором кол-центру, який зможе допомогти персонально — журналісти можуть залишити запит на необхідне обладнання (каски, бронежилети, медичне забезпечення та ін.), а також попросити про будь-яку іншу допомогу.

У чат-боті можна знайти:

  • чек-ліст для журналістів під час війни;
  • ресурси для пошуку житла та транспорту;
  • гайд дій у надзвичайних ситуаціях;
  • найважливіші джерела пошуку інформації;
  • грантові можливості та кар’єрні можливості для журналістів;
    та інше.

«Українські та закордонні журналісти висвітлюють те, що відбувається в Україні 24/7, часто перебуваючи у надзвичайно складних умовах. Хтось був змушений евакуюватися і працювати далеко від дому, хтось — вирушив у епіцентр збройного протистояння і ризикує власним життям. В таких умовах їм особливо потрібна підтримка: де дістати житло чи транспорт, як підготуватися до поїздки у гарячі точки, де знайти кошти на існування редакції, де дістати спорядження, аби захистити себе та багато іншого. Саме для цього і було створено цей чат-бот», — розповідає координаторка проєкту Юлія Саліженко.

Ініціаторами проєкту стали незалежне медіа The Fix, українська громадська організація Media Development Foundation, англомовне українське медіа The Kyiv Independent, міжнародна консалтингова компанія Jnomics та міжнародна організація Reporters Without Borders (RSF). Інші організації також можуть долучитись до розвитку проєкту.

Чат-бот буде доступний цілодобово, а гаряча лінія з оператором працюватиме щодня з 09:00 до 21:00. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше